Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3427-576x1024.jpg

Jorn, geboren in 2003. Zijn hobby’s liggen op het gebied van ICT, foto en videografie en DJ’en. Hij zit op het Mondial College in Nijmegen, hij zit in leerjaar 3, VMBO Kader. Profiel Economie en Ondernemen. “door dit profiel te kiezen weet ik hoe ik een mooie, professionele website moet maken en hoe ik een eigen onderneming moet starten. Op school krijg ik de tijd om aan mijn website te werken, wat ik erg fijn vind

DJ

Het DJ’en vond Jorn op jonge leeftijd al leuk. “ik was er heel erg veel mee bezig. Ik ben begonnen met een simpel, gratis DJ programma op een oude laptop. Nu heb ik mijn eigen disco lampen, een eigen draaitafel, professionele speakers en een goed DJ programma” Hij heeft door middel van zijn ICT kennis zijn eigen website gemaakt waarin mensen nummers kunnen aanvragen. Dit is JornMeijs VraagDeDJ. “het is erg leuk om op deze manier DJ’en en ICT te kunnen combineren“. Deze website maakt het makkelijker voor mensen om nummers aan te kunnen vragen. Ze kunnen het gewoon door middel van hun eigen telefoon doen of via de tablet die bij de DJ ligt. “ik vond het irritant als iedereen naar mij toe kwam om een nummer aan te vragen. Hierdoor kon ik mijn werk niet goed doen. Door VraagDeDJ kan ik zelf bepalen welk nummer ik wanneer draai“. Jorn vraagt 60 euro en dan komt hij 4 uur draaien. “hier zit alles bij in. VraagDeDJ, lampen en geluid

ICT

“Met ICT ben ik al vanaf mijn 5e bezig”. En het is dan ook de grootste hobby van Jorn. Hij weet alles op het software-gebied. “Van een programma installeren tot een server opzetten, ik kan het allemaal“. Het begon allemaal op een oude laptop van zijn vader. Al snel werd die te traag en kreeg hij de oude computer van zijn opa. Na een paar jaar kocht hij zijn 1e laptop. Met deze laptop is hij losgegaan en hij heeft deze laptop tot het uiterste gebruikt. In 2016 kocht hij zijn eigen pc. “Dit was mijn eerste gaming PC en die heb ik zelf gebouwd“. Deze gebruikt hij nu nog steeds. Wel heeft hij hem een upgrade gegeven. “Eerst had ik een AMD FX 6300 CPU. Dit was al een oudere processor en werd me te traag. Nu heb ik een AMD Ryzen 5 2600. Dit is een super snelle processor waar ik lang mee vooruit kan” Hij heeft een eigen server waar hij onder andere de website van zijn computerbedrijf JMComputers heeft draaien. Maar er draait ook een zelfgemaakte netwerkschijf (NAS) op, een server die computers in zijn netwerk beheert en een Home Automation server. “Met de home Automation server ben ik druk bezig. Deze ga ik laten communiceren met alle apparaten in mijn netwerk. Ik wil mijn lampen er mee aan kunnen zetten” 

Foto en video

“Met foto’s en video’s kun je veel bereiken”. En dat is ook een van de redenen dat dit een hele grootte passie is van Jorn. “ik maak zelf video’s voor anderen. Bijvoorbeeld voor mijn school” Jorn doet veel op foto en video gebied. Hij heeft van het geld van een folderwijk zijn eigen Canon camera kunnen kopen. “mijn camera is mijn beste vriend tijdens foto en videografie” Ook heeft hij het Adobe Creative Cloud pakket. Hierin zit een professioneel fotoshop programma, een montageprogramma, fotobelichting en nog veel meer. Ook heb je hier een goede computer voor nodig. “ik heb van verjaardagsgeld een eigen gaming pc kunnen maken. En deze later nog een upgrade gegeven met nieuwe onderdelen” Misschien vraagt u zich af: Waarom gebruikt hij een game pc? “de naam Game PC is eigenlijk niet terecht. Mensen zeggen Game PC, maar alle onderdelen zijn exact hetzelfde. maar meestal zijn de onderdelen sneller en duurder en dan geeft men het de naam Game PC”. Jorn maakt de mooiste foto’s en video’s. U kunt deze bewonderen in het fotoalbum van deze website, of via het YouTube kanaal van Jorn.